Maintenance for the week of June 17:
· [COMPLETE] PC/Mac: NA and EU megaservers for patch maintenance – June 17, 4:00AM EDT (8:00 UTC) – 8:00AM EDT (12:00 UTC)
· [COMPLETE] ESO Store and Account System for maintenance – June 17, 10:00AM EDT (14:00 UTC) – 12:00PM EDT (16:00 UTC)
· Xbox One: NA and EU megaservers for patch maintenance – June 19, 6:00AM EDT (10:00 UTC) – 10:00AM EDT (14:00 UTC)
· PlayStation®4: NA and EU megaservers for patch maintenance – June 19, 6:00AM EDT (10:00 UTC) – 12:00PM EDT (16:00 UTC)

Unable to launch game

Spagetti
Spagetti
When I open launcher and click play nothing happens. If I "open as administrator" and click play I get 3 Windows errors. "The program can't start because d3dx9_43.dll is missing from your computer. Try to reinstall this program to fix this problem." Then same msg but with d3dx11_43.dll and D3DCOMPILER_43.dll.

It ran on this same hardware before, the only things I did was I got upgraded my HD and reinstalled Windows 10. My Windows is up to date. WoW and all my other programs work as well or better than before.

I installed ESO through Steam, then I did a "Verify integrity of game cache" which downloaded the entire game again.
No, I did not steal your sweet roll.
  • NeKryXe
    NeKryXe
    ✭✭✭✭
    i think that the game in not running today. at least i've been unable to play in the last 12h and about 1h ago the start button disappeared in the launcher, and looks like it's happening to more people. http://forums.elderscrollsonline.com/en-GB/discussion/237901/fixed-999-latency ...probably they disabled the access to solve the huge lag problem.

  • Spagetti
    Spagetti
    NeKryXe wrote: »
    i think that the game in not running today. at least i've been unable to play in the last 12h and about 1h ago the start button disappeared in the launcher, and looks like it's happening to more people. http://forums.elderscrollsonline.com/en-GB/discussion/237901/fixed-999-latency ...probably they disabled the access to solve the huge lag problem.
    Nah, my girlfriend is playing pretty much fine. Just a couple of lag spikes.
    No, I did not steal your sweet roll.
  • Spagetti
    Spagetti
    NVM, I fixed it. I installed the DirectX end user runtime from Microsoft.
    No, I did not steal your sweet roll.
  • NeKryXe
    NeKryXe
    ✭✭✭✭
    that's weird! O_o i've been unable to play all day and somehow the start button was removed from my launcher and now i can even try to play. i thought that it was something done for all.
Sign In or Register to comment.