Maintenance for the week of October 28:
• PC/Mac: NA and EU megaservers for patch maintenance – October 28, 4:00AM EDT (8:00 UTC) - 10:00AM EDT (14:00 UTC)
• Xbox: NA and EU megaservers for maintenance – October 30, 6:00AM EDT (10:00 UTC) - 9:00AM EDT (13:00 UTC)
• PlayStation®: NA and EU megaservers for maintenance – October 30, 6:00AM EDT (10:00 UTC) - 9:00AM EDT (13:00 UTC)

ESO 10. Yıl Kutlama Etkinliği'ndeki Yuvarlak Masa Topluluk Oturumundan Soru Cevap

ZOS_Kevin
ZOS_Kevin
Community Manager
Nisan'da düzenlenen ESO 10. Yıl Kutlama Etkinliği'nde yüz yüze gerçekleşen Yuvarlak Masa Topluluk oturumunda sorulan soruları yanıtlamaya söz vermiştik ve bu sorulardan bazılarının yanıtları aşağıda yer alıyor. Umarız bu yanıtlar merakınızı giderir!

S: Guild bineklerinin bir şekilde guild simgesini göstermesi (mesela bir sancakla) gibi bir şey hiç düşünüldü mü? Böyle bir şey yapılabilir mi?
C: Bu fikir çok hoşumuza gitti ve bunu guild'lerdeki birçok oyuncudan sıkça duyuyorduk. Bunu geçen yıllarda kendi aramızda da konuştuk. Guild simgeleri ve karakterin üzerindeki guild isimliklerinin kodlanma biçimi, oyuncuların beş guild'e katılabilmesi gibi nedenlerden ötürü bunu yapmak aslında göründüğünden çok daha zor. Ancak bunun bir guild özelliği haline gelmesi isteğinizden haberdarız.

S: Yalnızca ayrı bölgedeki grup içerikleri için olsa da PC/Mac için entegre sesli sohbet getirmeyi düşünüyor musunuz? Bazı oyuncular birbiriyle konuşmak için yeni uygulamalar yüklemek yerine oyun içi sohbet aracılığıyla konuşmayı tercih ediyor. Bu durum özellikle oyunda rastgele kurulan gruplar için zorluk çıkarıyor.
C: Birçok oyuncu oyun dışından konuşmak için Discord veya diğer sesli sohbet uygulamalarını kullansa da oyunda rastgele kurulan gruplarda iletişimin zor sağlanabileceğini anlıyoruz. PC/Mac sunucuları için entegre sesli sohbeti tartışmıştık. Bu özelliği “asla eklemeyeceğiz” diye bir şey demesek de bu da önemli teknik çalışma gerektiren bir özellik ve şimdilik yol haritamızda böyle bir şey yok.

S: Guild lideri oyunu bırakırsa ne olur? Guild lideri görevini başkasının devralması için resmi süreç nasıl ilerliyor?
C: Bir guild lideri herhangi bir nedenden ötürü en az 60 gün etkin olmadığında bir guild üyesi, guild lideri görevinin başkasına geçmesi için Müşteri Desteği ile iletişime geçebilir. Bu durumda guild lideri görevini devretmek için aşağıdaki kriterleri karşılayan bir oyuncu arayacağız:
  • Son 60 gün içinde etkin olması
  • Guild'in sonraki en yüksek rütbesine sahip üyesi olması (mevcut guild “officer”larından biri)
  • Diğer herkes aynı guild rütbesindeyse en uzun süre guild'de bulunan kişi olması
  • Başka bir guild'in lideri olmaması
Adil, tarafsız ve tutarlı olmamıza imkân verdiği için bu spesifik sıralama sistemini kullanıyoruz. Ayrıca guild liderliğinin çalınması veya daha yeni bir guild üyesine geçmesi gibi durumları en aza indirmemizi sağlıyor. Liderlik başkasına geçtiğinde yeni lider isterse liderliği başka bir üyeye devredebilir.

Biraz karışık bir durum olsa da vefat eden bir aile üyesinin hesabını devralmak için de bir süreç var. Bu süreç biri vefat ettiğinde çevrimiçi hesaplara ne olacağına ilişkin benzer yasalar çerçevesinde ilerliyor.

S: ESO'da düzgün guild salonları olacak mı?
C: ESO'da guild salonu fikri çok hoşumuza gidiyor ve oyunun çıkışından beri topluluğun bunu istediğini biliyoruz. Geçen yıllarda bu konuda birçok tartışma gerçekleştirdik. Şu anda karşılaştığımız zorluk, oyun için bazı sınırların gerekli olması. Oyuncu evindeki eşya sınırına benzer olarak bir oyuncu evinde aynı anda kaç kişi olabileceğine dair sınırlar var (25 kişi). Bu sınırlar daha düşük özellikli sistemlere sahip oyuncuların oyuncu evlerinde önemli performans sorunlarıyla karşılaşmaması için bulunuyor.

Geçmişte bir guild salonunda 25 kişi sınırının, özellikle de 500 etkin oyunculu bir guild için yeterli olup olmayacağını düşündüğümüzde yanıt hep olumsuzdu. Oyunculara sağlamak istediğimiz guild salonu deneyimi bu değil. Bu nedenle guild salonu fikri masadan tamamen kalkmış olmasa da guild salonunda 25'ten fazla kişinin aynı anda bulunabilmesini sağlayarak bunu doğru şekilde yapmamıza imkân tanıyacak bir çözüm bulmak bizim için önemli.

S: ESO'da gelişmiş guild araçları için bir planınız var mı?
C: Şu anda paylaşabileceğimiz net bir plan olmasa da ESO'nun guild sistemi ve ilişkili araçlarla ilgili yapmak istediğimiz birçok şey var. Yıllar içinde hem sizin, yani topluluğun önerilerinden yola çıkarak hem de kendi aramızda yaptığımız beyin fırtınalarıyla sayfalarca fikir biriktirdik.

Genel olarak guild'leri ve oyuncuların kullandığı guild araçlarını geliştirmeyi gerçekten istiyoruz. ESO'ya eklediğimiz her şeyde olduğu gibi bu da hem zaman hem de kaynak ayırmamız anlamına geliyor. Bu yüzden oyuncular için neyin en büyük olumlu etkiyi yaratacağının yanı sıra oyun özellikleri ve geliştirmeleri arasındaki diğer tüm öğelere kıyasla neye öncelik vereceğimize karar vermeyi gerektiriyor.

Lütfen önerilerinizi ve fikirlerinizi söylemekten çekinmeyin, her biri bizim için çok değerli!

S: Miğferleri gizleyebildiğimiz gibi guild simgelerini de gizleyebilecek miyiz?
C: Yıllardır sıklıkla gelen isteklerden biri de buydu. Bunun özellikle rol yapmaya ağırlık veren ve ESO tarzını sergilemeyi seven oyuncular için ne kadar önemli olabileceğini anlıyoruz. Bineklerde guild simgesinin görünmesi önerisi gibi bu da aklımızda olan ve genel deneyimi geliştirebilecek bir özellik. Ancak bunu yapmak miğfer veya omuzluk gibi bir zırh parçasını görünmez hale getirmek kadar kolay değil çünkü guild simgeleri ve karakterin üzerinde bulunan guild isimlikleri kodları arka uçta bulunuyor.

S: Oyuncuların istediği guild araçları ve guild'lere yönelik oynanış kalitesi iyileştirmeleriyle ilgili bir anket yapmalısınız. Böyle bir şey düşünür müydünüz?
C: Harika bir fikir! Guild odaklı bir anket oluşturma fikrini Araştırma ekibimizle konuşacağız. Öneri için teşekkürler!

Oyuncular olarak yapabileceğiniz şeylerden biri, guild üyelerinin buraya tıklayarak onlara e-posta göndermemize izin vermelerini istemek. Sosyal medya kanallarımızda, forumlarımızda ve Discord'umuzda anket bağlantıları paylaşma seçeneğimiz olsa da guild'lerde yer alan oyunculara e-posta göndererek daha geniş bir oyuncu yelpazesine ulaşabiliriz.

S: Guild için günün mesajı yazısını yazarken otomatik oyun mesajları tarafından bölünmesine bir çözüm gelebilir mi? Bir hayli rahatsız edici bir durum!
C: Bunu bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz! Bunun hoş bir deneyim olmadığı konusunda hemfikiriz. İnceleme için UX ve QA ekiplerimizi haberdar ettik.

S: ESO için Steam başarımları olacak mı?
C: Steam başarımları için diğer platformlardan ayrı (ve ilave) bir başarım süreci izlememiz gerekiyor. Bu nedenle şu anda ESO için Steam başarımları ekleme planımız bulunmuyor.

S: Mevcut oyuncu evlerinin boş arsasını elde etmek veya evi arsadan “kaldırma” seçeneğine sahip olmak istiyoruz. Bunu eklemeyi düşünüyor musunuz?
C: İlginç bir öneri! Geçmişten günümüze baktığımızda boş arsaların evler kadar ilgi görmediğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte bu öneriyi, değerlendirmesi için Oyuncu Evi ekibimize ileteceğiz. Ev alanlarını oluşturma biçimimizden dolayı maalesef evi mevcut bir alandan “kaldırmak” basit bir işlem değil. Mevcut oyuncu evleri alanları için bile evin bulunduğu konumda ilave düzenlemeler yapmamız gerekiyor.
Edited by ZOS_Kevin on May 17, 2024 12:23PM
Community Manager for ZeniMax Online Studio and Elder Scrolls OnlineDev Tracker | Service Alerts | ESO Twitter
Staff Post
This discussion has been closed.