Maintenance for the week of October 28:
• PC/Mac: NA and EU megaservers for patch maintenance – October 28, 4:00AM EDT (8:00 UTC) - 10:00AM EDT (14:00 UTC)
• Xbox: NA and EU megaservers for maintenance – October 30, 6:00AM EDT (10:00 UTC) - 9:00AM EDT (13:00 UTC)
• PlayStation®: NA and EU megaservers for maintenance – October 30, 6:00AM EDT (10:00 UTC) - 9:00AM EDT (13:00 UTC)

Hediyeleşmenin Şimdiki ve Gelecek Durumu Üzerine Güncelleme

ZOS_MattFiror
Hediyeleşmenin şimdiki ve gelecek durumu üzerine sizlere bir güncelleme yapmak istiyoruz.

Çoğunuzun bildiği gibi, yakın zamanda Crown Store'dan diğer oyunculara eşya gönderme özelliğini kaldırdık. Bu kararı vermemiz kolay olmadı ve pek hoş karşılanmayacağını biliyorduk. Ne var ki ödeme yapmadan birçok hileli yoldan Crown biriktiren ve bunları oyunculara para karşılığı Crown Store eşyaları satmak için kullanan “kötü örneklerin” sayılarının hızla artmasının önüne geçmek için gerekliydi. Bu, çevrimiçi oyunlarda uzun zamandır olan fakat yasadışı kullanıcıların “ücretsiz” para birimine ve kâr karşılığı satabilecekleri eşyalara erişimlerini sağlayan yeni yöntemler çıktıkça karşılık vermek için zaman zaman uyarlama ve değişiklikler yapılmasını gerektiren bir sorun.

ZeniMax ve The Elder Scrolls Online üçüncü parti web sitelerini desteklemiyor ve bu sitelerden Crown Store eşyaları “satın almak”, bilinçsiz olarak bu karaborsacılıkta yer almak ve beraberinde getirdiği tehlikelere maruz kalmak anlamına gelebilir. Şu anda, hediyeleşmeyi kaldırma kararımızdan önce bu sitelerden alışveriş yapmış olan hesaplara karşı bir işlem yapmayı düşünmüyoruz.

Çoğunuzun Crown Store hediyeleşme özelliğini yukarıda bahsettiğimiz şekilde kullanmadığını ve bize öfkeli olduğunu biliyoruz. Hediyeleşmeyi amacına uygun kullanan kullanıcılar, topluluğumuzun en tutkulu ve bağlı üyeleri arasındaydılar ancak ne yazık ki hediyeleşmeyi herkes için kapatmak, biz durumu çözmeye çalışırken oyuncuları korumak için en hızlı ve etkili çözüm yoluydu.

Bununla birlikte, sistemi dışarıdaki kötü örneklerden koruyarak hediyeleşmeyi asıl işlevini yerine getirmek üzere tekrar etkinleştirmek için bir çözüm üzerinde çalışıyoruz. Şimdilik ayrıntılarını veremiyor olsak da yakın gelecekte sizlerle paylaşacak bir plan ve programımızın olacağını umuyoruz.
Edited by ZOS_MattFiror on September 18, 2023 5:36PM
Matt Firor
Studio Director, ZeniMax Online Studios
Staff Post
This discussion has been closed.