Maintenance for the week of October 28:
• PC/Mac: NA and EU megaservers for patch maintenance – October 28, 4:00AM EDT (8:00 UTC) - 10:00AM EDT (14:00 UTC)
• Xbox: NA and EU megaservers for maintenance – October 30, 6:00AM EDT (10:00 UTC) - 9:00AM EDT (13:00 UTC)
• PlayStation®: NA and EU megaservers for maintenance – October 30, 6:00AM EDT (10:00 UTC) - 9:00AM EDT (13:00 UTC)

Sunucu Multithreading (Çok Çekirdekli Modelleme) Güncellemesi – Temmuz 2023

ZOS_MattFiror
Yılın ortasına yaklaştık, multithreading (çok çekirdekli modelleme) çalışmamızın nasıl gittiğine dair güncelleme verme zamanı da geldi. Hatırlarsanız geçtiğimiz yılın sonuna doğru sunucu performansına önemli bir katkıda bulunması hedefiyle ESO işlemlerini daha fazla CPU çekirdeklerine yaymak için süregelen sunucu çalışmalarına başlayacağımızın haberini vermiştik. Mart'ta yayınladığımız 37. Güncelleme'den sonra şimdiki 38. Güncelleme'de bu çalışmanın bir kısmını tamamladık.

Ancak ilk ölçümler, bize bu multithreading adımlarının performansı istediğimiz kadar iyileştiremediğini gösterdi. Bu yüzden süreçte istikrarsızlığı kabul edilemez bir seviyeye çıkardığı için gittiğimiz değişikliklerden birini iptal etmek zorunda kaldık. Neyse ki sunucu donanımına yaptığımız son geliştirme sayesinde multithreading işlemlerini tamamladığımız bütün açık alanlarda müşteriyle etkileşimde bulunan daha fazla sunucu performansı iyileştirmesi elde ettik. (Xbox Avrupa sunucusu için hâlâ hedefimiz bu yılın ilerleyen ayları.) Doğrusu, Mayıs ayındaki Whitestrake's Mayhem etkinliği bize yeni donanımla ESO'da PvP'nin ne kadar eğlenceli olduğunu göstermiş oldu.

Uzun lafın kısası, sunucumuzun CPU yeteneklerini en iyi şekilde kullanmak adına işlemlerimizi yaymak için daha fazla alan arayacağız. ESO'nun devasa kod temelinin karmaşıklığına değişiklikler yaparken oldukça dikkatli olmamız gerektiğini lütfen unutmayın. Yine de sunucu performansımızı geliştirmek amacıyla multithreading'den yararlanmak için analizler yapmaya ve farklı yollar aramaya kaynak ayırmaya, çözüm bulduğumuz zaman başardıklarımız hakkında da herkesi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Oyun dünyasının en iyi topluluğu olduğunuz için teşekkür ederiz!

Matt
Edited by ZOS_MattFiror on July 7, 2023 5:48PM
Matt Firor
Studio Director, ZeniMax Online Studios
Staff Post
This discussion has been closed.