Maintenance for the week of March 27:
• PC/Mac: NA and EU megaservers for patch maintenance – March 27, 4:00AM EDT (8:00 UTC) - 9:00AM EDT (13:00 UTC)
• Xbox: NA and EU megaservers for patch maintenance – March 28, 6:00AM EDT (10:00 UTC) - 12:00PM EDT (16:00 UTC)
• PlayStation®: NA and EU megaservers for patch maintenance – March 28, 6:00AM EDT (10:00 UTC) - 12:00PM EDT (16:00 UTC)

ESO Developer Deep Dive—Basiswaarden gevechtssysteem

ZOS_BrianWheeler
ZOS_BrianWheeler
PvP & Combat Lead
Basiswaarden gevechtssysteem
wyjb0m45h7wd.jpg

Vandaag willen we onze doelstellingen en basiswaarden voor het gevechtssysteem van ESO met je delen. Eerst willen we het over de vragen over gevechten hebben die we een paar maanden geleden hebben besproken. Bij het lezen van jullie vragen over gevechten werd het duidelijk dat we onze visie en onze basiswaarden voor gevechten beter zouden kunnen communiceren met jullie allemaal. De meeste antwoorden op 'waarom'-vragen over gevechten van de afgelopen maanden hebben te maken met deze basiswaarden. We wilden een stap teruggaan en hier een overzicht van geven om licht te werpen op onze langetermijnvisie voor gevechten in ESO, waarvan we nu inzien dat we die veel eerder met iedereen hadden moeten delen.
Wat is dan onze visie voor gevechten in ESO? Kort gezegd willen we dat de gevechten leuk zijn en de spelers voldoening geven. We hebben veel verschillende soorten spelers met unieke interesses en motivaties om te spelen, dus we beseffen dat "leuk" en "voldoening" voor iedereen iets anders kan betekenen. Ons doel is tot een goede balans te komen, en net als onze community gaandeweg is veranderd, en dus ook de noodzaak om dingen aan te pakken die niet overeenkwamen met onze basiswaarden van gevechten. Het is ook belangrijk om op te merken dat deze basiswaarden een streven zijn en geen harde regels of een definitie van de huidige werkelijkheid. Het zijn waarden die we nastreven voor het ontwerpen van de gevechten en het overwegen van aanpassingen in de gevechten in ESO.
Dat allemaal gezegd hebbende willen we de basiswaarden en de visie voor gevechten in ESO met jullie delen, inclusief voorbeelden van waar deze waarden zichtbaar worden in de gevechten:

Speel zoals jij dat wilt
We streven naar vrijheid en flexibiliteit waarmee je je personagefantasie kan omvormen tot een gameplaywerkelijkheid. We waarderen diversiteit van keuze en speelstijl met vaardigheden, wapens en pantser. Bepaalde combinaties van deze middelen zijn effectiever dan andere, maar elk personage moet de capaciteit hebben om de groep te beschermen, bondgenoten te genezen of vijanden te verwoesten.
 • Draag elke combinatie van licht, medium en zwaar pantser
 • Plaats vaardigheden in een vak van elke vaardighedenreeks die je hebt ontdekt
 • Je stelt een 'deck' samen met een aantal vaardigheden, items, Champion Points, etc.

Actieve gevechten
We denken dat gevechten interessanter zijn als je in beweging bent en constant actie onderneemt. Gevechten zouden opwindend moeten zijn, met gevaren en kansen die snel komen en je het gevoel geven dat je adequaat kan reageren. Op elk moment zou je de mogelijkheid moeten hebben om te reageren op je tegenstanders en zou je niet moeten worden tegengewerkt door lange wachttijden tussen acties. Hiervoor moet de besturing goed en consistent reageren zodat je je verbonden voelt met je personage en invloed hebt op de uitkomst van de gevechten.
 • Blokkeren, rollend ontwijken en meppen/onderbreken worden niet beperkt door de algemene cooldown
 • Geen cooldowns van vaardigheden en een korte algemene cooldown
 • De meeste vaardigheden gebeuren meteen, waarbij spreuktijden de uitzondering zijn
 • Van wapen wisselen

Bekwaamheid
Of je nu 10 minuten of 1000 uur hebt gespeeld, er zou altijd iets moeten zijn om te leren of te verbeteren. Die cirkel om te leren zou telkens leuk en belonend moeten zijn. Onze gevechten zijn ontworpen om je op twee hoofdmanieren uit te dagen: personagebuilds en bekwame uitvoering. Naast het gevecht zou je personagebuild je bekwaamheid moeten testen om een groot aantal keuzes te verfijnen tot een bekwame engine voor de gevechten. Testen van bekwame uitvoering gebeurt tijdens het gevecht. Ze dagen je uit om het potentieel van je type personage te beseffen en beter te presteren dan je tegenstanders in snelle, actieve gevechten.
 • Builds bestaan uit combinaties van vaardigheden, items en Champion Points
 • Live beheer van middelen (Health, Magicka, Stamina, Ultimate)
 • De roulering van je vaardigheden optimaliseren en timing
 • Lichte aanval weaving
 • Groep-'builds' en synergieën

Geïnspireerd door Elder Scrolls
The Elder Scrolls heeft gedurende tientallen jaren de harten en gedachten van miljoenen spelers veroverd en we streven ernaar de tradities van de serie te eren. Een online multiplayerwereld biedt een aantal unieke uitdagingen, beperkingen en mogelijkheden, maar fans van de serie zouden vertrouwd moeten zijn met onze personage- en gevechtservaring. De lore en mechanismen uit voorgaande games zouden als inspiratie en, waar mogelijk, als basis moeten dienen voor gevechten in ESO.
 • Health, Magicka en Stamina als attributen
 • De keuze van een klasse bepaalt of beperkt de rol niet
 • Vaardighedenreeksen worden ontdekt en worden in niveau omhoog gebracht door ze te gebruiken
 • Veel vaardighedenreeksen zijn bestanddelen uit voorgaande TES-games (bijvoorbeeld Werewolf, Heavy Armor, Mages Guild, etc.)

Tijdens de ontwikkeling van ESO hebben we deze waarden gebruikt als ons uitgangspunt, met feedback van de community en cijfermateriaal met harde data. Afgezien van een aantal nog op te lossen bugs in de gevechten denken we dat de gevechten er beter aan toe zijn door deze allemaal mee te laten wegen. ESO is nu leuker voor verschillende speelstijlen. Veel van het werk dat we de afgelopen jaren hebben verricht, zoals het updaten van het Champion Point-systeem en het hybride maken, heeft de buildopties, afwisseling in de gameplay en gelijkheid van builds sterk verbeterd, wat verschillende van onze waarden ondersteunt. We weten dat het niet altijd makkelijk is geweest en we waarderen oprecht jullie feedback en dat jullie al die jaren tijd hebben doorgebracht in Tamriel.
Houd volgende maand in de gaten voor een overzicht van wat te verwachten in Update 37 over gevechten. Nogmaals bedankt voor jullie constante passie en plezier met ESO. We zien je wel in het veld!

Edited by ZOS_Kevin on December 21, 2022 6:05PM
Wheeler
ESO PVP Lead & Combat Lead
Staff Post
This discussion has been closed.