Maintenance for the week of March 4:
• PC/Mac: No maintenance – March 4
• ESO Store and Account System for maintenance – March 4, 8:00AM EST (13:00 UTC) - 12:00PM EST (17:00 UTC)
• NA megaservers for maintenance – March 6, 12:00AM EST (5:00 UTC) - 12:00PM EST (17:00 UTC)
• EU megaservers for maintenance – March 6, 5:00 UTC (12:00AM EST) - 17:00 UTC (12:00PM EST)
• ESO Store and Account System for maintenance – March 6, 12:00AM EST (5:00 UTC) - 6:00PM EST (23:00 UTC)
Maintenance for the week of February 26:
• PC/Mac: No NA megaserver maintenance – March 3
• [COMPLETE] PC/Mac: EU megaserver for maintenance – March 3, 9:00 UTC (4:00AM EST) - 12:00 UTC (7:00AM EST)
• [COMPLETE] Xbox: NA and EU megaservers for maintenance – March 3, 4:00AM EST (9:00 UTC) - 7:00AM EST (12:00 UTC)
• [COMPLETE] PlayStation®: NA and EU megaservers for maintenance – March 3, 4:00AM EST (9:00 UTC) - 7:00AM EST (12:00 UTC)

https://forums.elderscrollsonline.com/en/discussion/653550/

My ping doubled since last patch...

LucyferLightbringer
LucyferLightbringer
✭✭✭✭
I don't know what you did, the ping is unbearable now. Many other people in guild report same issue, whatever you broke, please fix it.
  • JJBoomer
    JJBoomer
    ✭✭✭✭✭
    Yup, same here. Also a massive FPS drop along with it. They messed up big
  • XIIICaesar
    XIIICaesar
    ✭✭✭
    Same here as well. 300+ consistently since patch this morning. @ZOS_BillE anything from ZOS? Many, many people have stated they're having smaew problems on the forums since the patch today. I have my ports forwarded per ZOS instructions on the site here, & ESO runs as administrator. I was getting 100 ping before the update. Now it's 300+ consistently.
    Edited by XIIICaesar on December 19, 2019 1:50AM
  • elvigy
    elvigy
    Yep 300 average now for me as well. Spikes often to around 700. Very noticeable lag using vendor, looting items and opening and deleting mail. Pretty bad. I used to be under 100 before the patch.
  • DirtyOppland
    DirtyOppland
    Soul Shriven
    My ping has tripled since last patch, extremely frustrating :(

    Edit : Confirmed with a lot of guild people and zone chat that they are having the same issue. Guild is posting screen shots of their insanely high ping in discord lol

    3rd update/edit : Not sure what has happened, but my ping has almost returned to normal.
    Edited by DirtyOppland on December 19, 2019 10:52PM
  • utterMeister
    utterMeister
    Soul Shriven
    I thought it was my problem, but apparently the entire NA server is affected.
  • svaboss
    svaboss
    ✭✭
    ping was for me before at 200-250 top, now it's 400+
    Edited by svaboss on December 19, 2019 8:03AM
  • WiseSky
    WiseSky
    ✭✭✭✭✭
    ✭✭
    My ping keeping going to 999+
    WTF
  • dmvab
    dmvab
    ✭✭✭
    My ping was around 160 ~ 200
    Now is 400+++ in every single map/location
  • LucyferLightbringer
    LucyferLightbringer
    ✭✭✭✭
    Soooo we have 0 acknowledgement for the ping issue from ZOS? Nice......
  • b.makusub17_ESO
    I did a tracert and noticed that akamai is sending me to Australia which is where 23.57.108.251 is. This started for me on 12/18/19

    EXCERPT FROM TRACERT

    8 11 ms 15 ms 12 ms be3363.ccr42.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.3.125]
    9 27 ms 28 ms 30 ms be2890.ccr22.cle04.atlas.cogentco.com [154.54.82.245]
    10 29 ms 39 ms 30 ms be2718.ccr42.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.7.129]
    11 51 ms 56 ms 51 ms be2832.ccr22.mci01.atlas.cogentco.com [154.54.44.169]
    12 53 ms 53 ms 53 ms be3036.ccr22.den01.atlas.cogentco.com [154.54.31.89]
    13 63 ms * 64 ms be3038.ccr32.slc01.atlas.cogentco.com [154.54.42.97]
    14 77 ms 78 ms 78 ms be3110.ccr22.sfo01.atlas.cogentco.com [154.54.44.141]
    15 83 ms 82 ms 82 ms be3179.ccr22.sjc01.atlas.cogentco.com [154.54.43.150]
    16 84 ms * 84 ms be2095.rcr21.b001848-1.sjc01.atlas.cogentco.com [154.54.3.138]
    17 108 ms 108 ms 117 ms 38.122.93.2
    18 * 260 ms * bundle-150.cor01.sjc01.ca.vocus.net [49.255.255.18]
    19 252 ms * 262 ms BE-200.cor02.syd04.nsw.VOCUS.net.au [49.255.255.11]
    20 263 ms * 239 ms bundle-101.bdr01.syd11.nsw.vocus.net.au [114.31.192.83]
    21 261 ms * 259 ms 49.255.93.14
    22 269 ms * 256 ms po110.bs-b.sech-syd3.netarch.akamai.com [23.57.108.245]
    23 * * * Request timed out.
    24 251 ms * 265 ms ae121.access-a.sech-syd3.netarch.akamai.com [23.57.108.251]

    Hopefully ZOS can investigate... need to do my New Life dailies soon :)
  • jcm2606
    jcm2606
    ✭✭✭✭✭
    ✭✭
    Soooo we have 0 acknowledgement for the ping issue from ZOS? Nice......

    It took us Aussies a solid year, and an Aussie ISP to step in and fix their problem (not even joking), for Zenimax to acknowledge when this happened to us. I wouldn't get your hopes up for a speedy response.
  • DirtyOppland
    DirtyOppland
    Soul Shriven
    My ping has almost returned to normal, its still abnormally high, but not triple, or not even double like it was. It seems to be 10-30 higher than normal.
  • JJBoomer
    JJBoomer
    ✭✭✭✭✭
    Not just ping. but i've lost 30-40 fps nearly everywhere after the maintenence happened. I had about 40 in Alinor before maintenance. Now I'm lucky if i can hit 19.

    *** got broke and they're just going about things as if nothing happened to any of us.
  • ZOS_Bill
    ZOS_Bill
    admin
    As posted in the thread below, some adjustments were made to help with high ping some players were experiencing.

    Akamai routing ESO though Sydney, Australia

    If you continue to have issues you can contact customer support for further assistance.
    The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - ZeniMax Online Studios
    Forum Rules | Code of Conduct | Terms of Service | Home Page | Help Site
    Staff Post
Sign In or Register to comment.