Maintenance for the week of October 21:
• [COMPLETE] ESO Store and Account System for maintenance – October 21, 9:00AM EDT (13:00 UTC) - 6:00PM EDT (22:00 UTC)

Vragen en antwoorden van rondetafelgesprek tijdens de viering van 10 jaar ESO

ZOS_Kevin
ZOS_Kevin
Community Manager
Hieronder staan een paar vragen die we tijdens het persoonlijke rondetafelgesprek kregen van de community op het jubileumevenement voor 10 jaar ESO in april en die we beloofd hadden te beantwoorden. We hopen dat jullie iets aan deze antwoorden hebben!

V: Is er nagedacht over gildemounts die op een bepaalde manier de gildetabberd laten zien? (Misschien een verhoogd vaandel?) Wat zou daarvoor nodig zijn?
A: We zijn dol op dit idee en horen het vaak van onze vele spelers in gilden. We hebben het er in de loop der jaren ook intern over gehad. Het is een van die dingen die aan de technische kant wat lastiger is dan het klinkt vanwege de manier waarop gildetabberds en gildenaamplaatjes gecodeerd zijn, het feit dat je in vijf gilden *** zitten, enzovoort. Maar weet dat we ons ervan bewust zijn dat velen deze gildefunctie willen zien.

V: Zijn er discussies geweest over geïntegreerde voicechat voor pc/Mac, al was het maar om te coördineren voor instanced groepscontent? Soms willen mensen geen nieuwe apps installeren om met elkaar te praten en kiezen ze ervoor om te communiceren via in-game chat. Dit is vooral vervelend voor pick-upgroepen.
A: Hoewel veel spelers ervoor kiezen om Discord of andere externe voicechat-methodes te gebruiken, begrijpen we het communicatieprobleem voor pick-upgroepen. We hebben geïntegreerde voicechat voor pc/Mac-servers besproken en hoewel het geen harde 'Nee, nooit' is, is dit er wel weer een die een aanzienlijke technische investering vereist en is het niet iets wat we momenteel op de planning hebben staan.

V: Wat gebeurt er met gilden als de gildeleider overlijdt? Wat is het officiële proces om de rol van gildeleider over te dragen?
A: Als een gildeleider minstens 60 dagen inactief is, om welke reden dan ook, kan iemand van het gilde contact opnemen met de klantenservice om de overdracht van de gildeleiderrol aan te vragen. We kijken dan of we de rol van gildeleider kunnen overdragen aan de persoon die aan de volgende criteria voldoet:
  • Actief geweest in de laatste 60 dagen
  • Een lid van de volgende hoogste rang in het gilde (een van de bestaande 'Officers' van het gilde)
  • De persoon die het langst lid is geweest van het gilde als iedereen voor de rest dezelfde gilderang heeft
  • Niet al de leider van een ander gilde
We gebruiken dit specifieke rangordesysteem omdat het eerlijk en neutraal is en omdat het ons in staat stelt consequent te zijn. Het helpt ons ook om situaties te minimaliseren waarin gildeleiderschap wordt gestolen, doorgegeven aan een nieuwer lid van het gilde, etc. Zodra het gildeleiderschap is overgedragen, mag die persoon het doorgeven aan iemand anders in het gilde als deze dat wil.

Hoewel het iets ingewikkelder is, bestaat er ook een procedure als iemand een account van een overleden familielid wil of moet opeisen. Deze procedure is in overeenstemming met vergelijkbare wetten met betrekking tot wat er gebeurt met online accounts wanneer iemand overlijdt.

V: Krijgen we ooit echte gildehallen in ESO?
A: We zijn dol op het idee van gildehallen in ESO en erkennen dat onze community hierom heeft gevraagd sinds de lancering van het spel. We hebben er in de loop der jaren intern veel gesprekken over gevoerd. De uitdaging is op dit moment het vinden van de noodzakelijke limieten. Net als bij de itemlimieten in spelerswoningen, is er ook een limiet aan het aantal personages dat tegelijkertijd in een spelerswoning kan zijn (25). Net als bij items zijn deze limieten ingesteld om ervoor te zorgen dat spelers met computers met lagere specificaties geen grote prestatieproblemen ondervinden in spelershuizen.

Toen we ons in het verleden afvroegen of een maximum van 25 personen goed zou voelen voor een gildezaal, vooral als het een gilde is van 500 actieve spelers, was het antwoord altijd nee. Dat is niet het soort gildehuiservaring dat we jullie willen geven. Dus, hoewel het idee van gildehallen niet helemaal van tafel is, is het belangrijk voor ons dat we een oplossing vinden waarmee we het goed kunnen doen en die de mogelijkheid ondersteunt om meer dan 25 spelersgelijktijdig in de gildehal te hebben.

V: Hebben jullie plannen voor verbeterde gildetools in ESO?
A: Hoewel we op dit moment geen specifieke plannen hebben, staan er veel dingen op onze agenda die we graag zouden willen doen met het gildesysteem van ESO en de bijbehorende tools. In de loop der jaren hebben we pagina na pagina aan ideeën verzameld van jullie, onze community, en van interne suggesties.

We willen gilden in het algemeen, en de tools die spelers gebruiken om ze te leiden, verbeteren. Zoals met alles wat we toevoegen aan ESO, komt het allemaal neer op tijd en middelen, bepalen wat de grootste positieve impact zal hebben voor onze spelers en prioriteiten stellen ten opzichte van alle andere items op onze lijst van gamefuncties en verbeteringen die we willen implementeren.

Maar blijf vooral jullie suggesties en ideeën delen. We horen ze graag!

V: Krijgen we ooit de mogelijkheid om onze gildetabberd te verbergen, zoals we helmen kunnen verbergen?
A: Ook dit is een verzoek dat in de loop der jaren vaak naar voren is gekomen. We begrijpen hoe belangrijk dit is voor sommige van onze spelers, vooral onze liefhebbers van rollenspellen en ESO-mode! Net als de suggestie voor gildeheraldiek op mounts, is dit iets wat we nog willen doen en willen verbeteren aan de algehele ervaring. Het is ook niet zo eenvoudig als bijvoorbeeld het uitschakelen van de zichtbaarheid van harnasstukken zoals helmen en schouders, vanwege de manier waarop onze gildetabberds en gildenaamplaatjes zijn gecodeerd.

V: Jullie zouden enquêtes naar gilden moeten sturen om feedback te krijgen over gildetools en welke gildefuncties ze willen met betrekking tot gebruikersgemak. Zouden jullie dat overwegen?
A: Geweldig idee! Ja, we zullen met ons geweldige onderzoeksteam praten over het maken van een enquête over gilden. Bedankt voor de suggestie!

Wat jullie allemaal kunnen doen om ons te helpen, is jullie gildeleden vragen of ze hier kunnen aangeven dat ze e-mails van ons willen ontvangen. Hoewel we links naar enquêtes kunnen delen op onze sociale mediakanalen, forums en in Discord, zou het ons enorm helpen om een veel bredere en meer diverse populatie te bereiken als we de enquêtes naar meer spelers in gilden kunnen e-mailen.

V: Komt er een oplossing voor het feit dat de MOTD-tekst van het gilde wordt gebumpt/onderbroken door geautomatiseerde gameberichten tijdens het typen? Het is zo frustrerend als dat gebeurt!
A: Bedankt dat je dit met ons deelt! We zijn het ermee eens dat dit geen geweldige ervaring is. We hebben dit doorgegeven aan onze UX- en QA-teams voor onderzoek.

V: Gaan we ooit Steam-achievements krijgen voor ESO?
A: Steam-achievements vereisen een extra proces dat losstaat van achievements op elk ander platform. Hierdoor hebben we op dit moment geen plannen om Steam-achievements toe te voegen voor ESO.

V: We zouden graag de mogelijkheid hebben om lege percelen van bestaande spelershuizen te krijgen, of de mogelijkheid om het huis van het perceel te 'verwijderen'. Is dat iets wat jullie zouden overwegen?
A: Interessante suggestie! In het verleden waren de lege percelen lang niet zo populair als de huizen; dat gezegd hebbende, zullen we deze suggestie ter overweging doorgeven aan het Housing-team. Door de manier waarop we de woonruimtes bouwen, is het helaas niet zo eenvoudig als het huis 'verwijderen' van een bestaande ruimte. Zelfs voor bestaande spelerswoonruimtes zou de wereld uitgebouwd moeten worden op de plek waar het huis staat/stond.
Edited by ZOS_Kevin on 17 May 2024 12:21
Community Manager for ZeniMax Online Studio and Elder Scrolls OnlineDev Tracker | Service Alerts | ESO Twitter
Staff Post
This discussion has been closed.