Maintenance for the week of October 21:
• [COMPLETE] ESO Store and Account System for maintenance – October 21, 9:00AM EDT (13:00 UTC) - 6:00PM EDT (22:00 UTC)

Update over de huidige en toekomstige status van schenken

ZOS_MattFiror
We willen graag wat meer informatie geven over de huidige en toekomstige status van schenken.

Zoals velen van jullie weten, hebben we onlangs het schenken van items via de Crown Store aan andere spelers uitgeschakeld. Dit was een moeilijke beslissing en we wisten dat die niet in goede aarde zou vallen. Het was echter een noodzakelijke beslissing om een snelgroeiend probleem aan te pakken van oneerlijk handelende personen die op verschillende frauduleuze manieren Crowns verzamelden zonder ervoor te betalen en ze vervolgens gebruikten om Crown Store-items te verkopen aan spelers voor contant geld. Dit is geen nieuw probleem in de online gamewereld, maar wel een probleem dat van tijd tot tijd aanpassingen vergt naarmate nieuwe methoden verschijnen voor illegale gebruikers om 'gratis' valuta en items te vergaren die dan met winst kunnen worden doorverkocht.

ZeniMax en The Elder Scrolls Online ondersteunen geen websites van derden en het 'kopen' van Crown Store-items via deze sites betekent dat je mogelijk onbewust deelneemt aan deze zwarte markt met de daarbij behorende risico's. Op dit moment zijn we niet van plan om actie te ondernemen tegen accounts die, vóór de beslissing werd genomen om schenken uit te schakelen, via deze sites een aankoop hebben gedaan.

We realiseren ons dat velen van jullie niet op de hierboven beschreven manier items schenken via de Crown Store en we weten dat jullie hierdoor gefrustreerd zijn. De gebruikers die op normale wijze items schenken via de store behoren tot onze meest gedreven, toegewijde leden van de community en helaas was het uitschakelen van dit proces voor iedereen de snelste en meest efficiënte oplossing om spelers te beschermen terwijl we werken aan een update van het proces.

We werken echter aan een oplossing waardoor we schenken in de game weer mogelijk kunnen maken, zodat alles weer normaal functioneert en tegelijkertijd het systeem beschermd is tegen frauduleuze handelaars van buitenaf. We kunnen helaas nog niet op de details ingaan, maar we hopen binnenkort bij je terug te komen met een bijgewerkte tijdlijn en andere plannen.
Edited by ZOS_MattFiror on 18 September 2023 17:35
Matt Firor
Studio Director, ZeniMax Online Studios
Staff Post
This discussion has been closed.