The Gold Road Chapter – which includes the Scribing system – and Update 42 is now available to test on the PTS! You can read the latest patch notes here: https://forums.elderscrollsonline.com/en/discussion/656454/
Maintenance for the week of April 29:
• PC/Mac: No maintenance – April 29

35. Güncelleme PTS Savaş Sistemi Geribildirimleri ve Gelecek Değişiklikler

ZOS_Gilliam
ZOS_Gilliam
Combat Team
Herkese selamlar! Aldığımız PTS geribildirimleri ve eylem planımızla ilgili sizleri bilgilendirmek istedik. İlk olarak, geribildirimlerinden bahsetmeden önce, değerli vakitlerini ayırıp PTS'de değişiklikleri bizzat test edenlere çok teşekkür ederiz. Elde ettiğimiz büyük miktarda veri ve oyun içi uygulamalar, büyük bir hassasiyetle bize bildirilen sorunlu alanlara odaklanmamıza yardımcı oldu. Aynı zamanda bu sorunları nasıl tespit edip ele alabileceğimiz hakkında da bize yol gösterdi. Hadi hızlıca gerekli değişiklikler yapmak istediğimiz ana yerlerin bir üstünden geçelim.

Gelecek haftaki PTS yamasındaki bazı hedeflenen düzenlemelerin yanı sıra, değinmek istediğimiz üç ana sorun var. Bu sorunlar genel olarak hasar ve zaman içinde iyileşme etkileriyle ilgili çünkü her türden oyuncunun çoğunlukla bunlardan bahsettiğini fark ettik. İlk sorun, aralıklarla hasar veren alan etkili yeteneklerin, oynanışın tepki verme elementini kaybetmesine sebep olması. Bu gecikmeli hasar verme aralıkları, etrafındakilerin tepki verebilme hissini azaltmakla kalmayıp hareketsizliklerini cezalandırıyor. İkinci sorun, alan etkili yeteneklerin süresinin uzunluğunun, güçlerinin uzun bir süreye yayılmasından ve dolayısıyla hedeflerin o alanda durmamasının riskiyle beraber kendi etkili olma seviyelerine zarar vermesi. Son sorun ise, küresel standartların nasıl yetenek sunumunun doğasının sınırlarını belirleyebileceği ve ESO'nun her zaman seçim yapmakla ilgili bir oyun olma tutumuna zarar verebileceği. Bunlardan bahsettiğimize göre, şimdi muhtemelen beklediğiniz ana, yani bu sorunların üstüne nasıl gittiğimizle ilgili kısma geçelim.

Dahil oldukları yetenek türlerine göre zaman içinde iyileşme etkileri ve hasar için standartları gözden geçirip daha uygun bir şekilde ayrım yapabilmek adına kayda değer bir vakit ayırdık. Gelecek haftanın yamasında, hedefin üzerinde etkisini devam ettiren yeteneklerin (Fiery Breath ya da Lightning Form gibi) etkileri daha uzun sürmeye devam edecek. Kullanım başına verdikleri hasar, daha uzun bir sürede verilerek artacak ancak saniye başına verdikleri hasar şu anda canlı sunuculardakine (PTS hariç tüm herkese açık sunucular) göre daha az olacak. Bu sırada, Wall of Elements ya da Spear Shards gibi sabit bir bölgeyle sınırlı olan yeteneklerin süreleri daha kısa olacak (canlı sunuculardakine yakın veya aynı bir oranda) ve kullanım başına daha az hasar verecekler ancak hedefin üzerinde etkisini devam ettiren muadillerine göre saniye başına daha fazla hasar verecekler. Ayrıca, bedellerini hedefin üzerinde etkisini devam ettiren yeteneklerden daha fazla olacak şekilde ayarladık ancak yine de bedelleri şu an canlı sunuculardaki bedellerinden daha az olacak. Standart ayrıntıları şu şekilde:
  • Hedefin üzerinde kalmaya devam eden etkiler, PTS'in başlangıcındaki 20 saniye üzeri süre, 2 saniye sıklık, saniye başına .105 katsayı etkisi (ölçeklendirme çarpanlarının süreye oranı) ve saniye başına 135 (2700+) temel bedel değişikliklerini koruyacak.
  • Zaman içinde hasar veren sabit etkiler, ilk süreleri olan 10-15 saniye arası süre, 1 saniye sıklık, saniye başına .14 katsayı etkisi (U35 PTS Savaş Sistemi Geribildirimleri ve Gelecek Değişiklikler canlı sunuculardakinden .1575 daha az ama PTS sunucusundan .105 daha fazla) ve saniye başına 270 (2700+) temel bedel

Ayarladığımız yeni standartların, bu yeteneklerin oynanıştaki doğallığını gözeteceğini, güçlü ve zayıf yönlerine yardım ederken bir yandan da onları kullanarak, bazı açılardan şu anda canlı sunucularda olandan daha kolay bir şekilde savaşa girmeyi sağlayacağını umuyoruz. (Hedefin üzerinde kalmaya devam eden etkiler daha kolay kontrol edilecek ve bedelleri saniye başına önemli ölçüde alacak).

Ayrıca bazı yeteneklerin temelinin dayandığı sürelere göz atmaya da zaman ayırdık ve o yeteneklere ortak bir paydadan zamanlayıcılar eklemeye karar verdik. Örneğin, Carve'ın son süresi 30 saniye olduğu için Stampede 15 saniyelik bir etki olarak kalacak. Bu da, kullanımların oranlarını birbirine kıyaslayabildiğiniz bir rotasyon oluşturmayı kolaylaştırıyor. Umarız ki bu farklı standartlar, diziliminize yarayacak tempoyu daha rahat bulmada size yardımcı olur. Karşılığını alabildiğiniz riski almayı sevenlerdenseniz ve ayak uydurup kontrol etmesi zorlu şeyleri tercih ediyorsanız, sabit etkili yetenekleri zaman içinde etkisini gösteren yeteneklere tercih edebilirsiniz. Veya bir başka seçenek olarak, daha az risk içeren ve kullanması daha güvenli ve kolay yetenekler arıyorsanız, hedefin üzerinde etkisini devam ettiren yeteneklere yönelebilir veya önünüzdeki karşılaşmaya ya da karşısında oynadığınız dizilime göre ikisinin bir karışımını da kullanabilirsiniz.

Bu değişiklikler haftaya oyuna uygulandıktan sonra, geribildirimleri izlemeye ve gerektiği yerde uygun hamleleri yapmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla lütfen yapıcı görüş ve tartışmalarınızı bizimle paylaşmaya devam edin. Sorcerer ve Warden için de sizin geribildirimlerinize dayanarak yapılmış 35. güncelleme devreye girmeden önce PTS'de yerini alacak ilave değişikliklerimiz olduğunu da unutmayın. Bize verilerle birlikte sağlanan geribildirimlerin, sistematik olmayan geribildirimlerden çok daha fazla yardımcı olacağını lütfen unutmayın, tabii ikisine de kapımız açık. Son olarak, sabrınızı ve vaktinizi harcayarak bize bu noktalarda gerekli değişiklikleri yapmada yardım ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Maceralarınızda yolunuz açık olsun!
Edited by ZOS_Kevin on 25 July 2022 14:16
ESO Combat Designer
Staff Post
This discussion has been closed.